Loading...
Dagbesteding 2018-04-24T15:08:46+00:00

Bij Villalala ben je helemaal aan het juiste adres voor dagbesteding. Er is hier van alles en nog wat te doen. Creatievelingen kunnen hun ei kwijt in het atelier. Groene vingers zijn van harte welkom in de tuin, de moestuin en de boomgaard. Dierenvrienden kunnen helpen bij de verzorging van de honden, konijnen en de kat. Sportfanaten kunnen zich uitleven in de gym en als je van koken en bakken houdt, dan is de royale keuken helemaal jouw plek. Uiteraard is er ook ruimte voor rust en ontspanning, bijvoorbeeld in de bioscoop- en chillkelder,

Atelier

Het atelier met z’n industriële inrichting leent zich voor allerlei soorten creatieve activiteiten. Je kunt er schilderen, speksteen snijden, hout branden, kleien, breien, meubels pimpen, naaien en zelf kun je ook knutsel-ideeën aanleveren. We verzorgen regelmatig workshops die aansluiten bij de seizoenen.

Tuinieren

Mensen met groene vingers zijn meer dan welkom om in de tuin aan de slag te gaan. Gras maaien, onkruid wieden, snoeien, bollen poten, bladeren harken, het moet allemaal gedaan worden op z’n tijd. Met een lekker kopje koffie en een kletspraatje tussendoor, maken we van deze activiteit een gezellig en nuttig tijdverdrijf.

Koken en bakken

Als je op zoek bent naar je innerlijke keukenprins of prinses dan kun je aan de gang met meel en eieren of met verse groente en zelfgemaakte pasta. Natuurlijk moet de kok alles zelf proeven Er lopen vast nog meer mensen rond die van de lekkernijen willen eten. Dan genieten we er samen van.

Dieren

Bij Villalala hebben we drie honden, twee konijnen en een kat. Deze knuffelkonten hebben verzorging en aandacht nodig. Klopt jouw hart ook voor dieren, dan kunnen we kijken welke dierenactiviteit bij jou past. Misschien wil je wel een lekker stuk wandelen met de honden. Of je wilt lekker knuffelen met de konijnen en hun hok verschonen. Ook prima.

Sport

Villalala heeft een bescheiden gym. Er zullen nooit meer dan drie mensen tegelijkertijd trainen. De sportzaal is voorzien van hoogwaardige cardioapparaten zoals een loopband, een roeiapparaat en een stepmachine. Je kunt eventueel aanwezige frustraties afreageren op de boksbal of gewoon lekker sparren met je trainingsmaatje. Voor het kweken van spieren is er genoeg fitnessmateriaal.

Moestuin en boomgaard

Vers van het land eten. Dat is toch het allerlekkerst. In de moestuin kweken we elk jaar diverse gewassen. Er is een fruittuintje met aardbeien, bessen en frambozen. In vierkante bakken zaaien en oogsten we allerlei groentes en we reserveren altijd een paar vierkante meter voor een bloemenpluktuin. Appels, peren en kersen groeien in de boomgaard. Wat is het genieten als al die bomen in bloei staan.